Proef van Roeselare

Zaterdag en zondag | 14 u. | De Munt

Tijdens de Batjes toveren we De Munt om tot het smakelijkste plein #VANRSL!

De lekkerste biertoog

De organisatoren van het Bierfestival #VANRSL organiseren op zaterdag 25 juni tussen 14 en 17 uur de 'lekkerste biertoog van Roeselare' op De Munt. Je kan er in proefglaasjes ruim 10 bieren van en uit Roeselare proeven.

De lekkerste proeftoog

Op zondag 26 juni kun je tussen 14 en 17 uur gratis lokale producten proeven aan de lekkerste toog van Roeselare op De Munt. Producenten van het label 100% West-Vlaams tekenen present, samen met enkele lokale toppers. Kom proeven van de heerlijke producten van: culinaire slagerij Dries, Glaces Poland, chocolaterie 't Karakske, kaasmakerij 't Groendal, bakkerij Ryckewaert, Likeurstokerij Vyncke-Daels, Westreex

Sappentrapper

Op zondag 26 juni kun je tussen 14 en 17 uur gratis een smoothie maken op De Munt. Met je eigen trapkracht maak je een overheerlijke en gezond drankje! Want… gezond, dat smaakt!

Kookdemo's

Op zaterdag 25 juni kan je terecht in de Keuken van Roeselare (De Munt 36) voor heerlijke kookdemonstraties! De toegang is volledig gratis.

Workshop / demo Begeleiding
11 u. - 13 u. Van liquide chocolade naar afgewerkt product Pralineur Van Coillie
11.30 u. - 12 u. Lekker Lokaal apéroplank Faim de Flandre
12.30 u. - 13 u. De Keuken van Oost-Europa Faim de Flandre
13.30 u. - 14 u. Stiekem vegan Faim de Flandre
13.30 u. - 15.30 u. Chocoladetasting en gastronomisch chocoladedessert Chocolaterie 't Karakske
14.30 u. - 15 u. Lekker Lokaal apéroplank Faim de Flandre
15.30 u. - 16 u. Stiekem vegan Faim de Flandre
16 u. - 18 u. Bakdemonstratie: Hoe maak je 'peperkoek' (pain d'épices) Meesterbakker Kris Goegebeur
16.30 u. - 17.30 u. De Keuken van Oost-Europa Faim de Flandre

Op zondag 26 juni kan je van terecht in de Keuken van Roeselare (De Munt 36) voor meer heerlijke kookdemonstraties! De toegang is volledig gratis.

Workshop / demo Begeleiding
doorlopend Peter Van Asbroeck verzorgt op zondag de presentatie. Hij is sinds jaar en dag een bekend gezicht in het Vlaamse tv-landschap. Naast acteren en presenteren heeft Peter ook een grote passie voor koken. Die passie deelt hij heel graag op zondag 26 juni op De Munt en in De Keuken van Roeselare. Peter van Asbroeck
doorlopend Kom een Tex Mex seasoning scoren en proeven van een heerlijk gerecht op basis van Santa Maria producten. Santa Maria
11 u. - 13 u. Bakdemonstratie: Volg de bereiding van ijs soufflé met Elixir de Roulers Meesterbakker Kris Goegebeur
13.30 u. - 15.30 u. Van liquide chocolade naar afgewerkt product Pralineur Van Coillie
16 u. - 18 u. Chocoladetasting en gastronomisch chocoladedessert Chocolaterie 't Karakske

Benieuwd wat er nog allemaal gepland staat op zaterdag?

Bekijk het programma