Infopunt Batjes

Praktische informatie

Hoe kom ik er?

Met de fiets

Er is extra fietsenparking voorzien: op het Polenplein naast KOERS, aan het Noordhof en aan de Sint-Michielskerk. Je kan je fiets ook stallen in de overdekte fietsenstalling aan het station en op De Munt (ondergronds). 

Met de bus

Helemaal zorgeloos de Batjeszone bereiken, doe je met de bus. Op zaterdag 22 en zondag 23 juni kan je gratis de bus nemen naar de Batjes. Sms simpelweg ‘Roeselare’ naar 4884. Het antwoordbericht geldt als vervoerbewijs. 

Plan je reis via de website van De Lijn

Met de trein

Het station van Roeselare ligt midden in de verkeersvrije Batjeszone. Je bereikt alle podia en activiteiten vlot te voet vanaf het station. 

Plan je reis via de website van NMBS

Met de auto

Parkeren kan zorgeloos en goedkoop in de verschillende centrumparkings: Parking Ooststraat-Station, De Munt en de Wallenparking. Vanaf vrijdag 21 juni t.e.m. zondag 23 juni betaal je slechts 1 euro voor 4 uur parkerenLet op: de centrumparkings kunnen bij grote drukte vol staan. Volg dan de P-pijlen naar parking Expo (Diksmuidsesteenweg), daar kan je het hele weekend gratis parkeren. Er vertrekt elk halfuur een gratis Lijnbus die je naar het stadscentrum, midden de Batjeszone brengt.

Batjes infostand

Op de Grote Markt vind je tijdens de Batjes een infopunt. Hier kan je terecht met vragen over de Batjes. Je kan er ook oordopjes en verdwaalbandjes voor de kinderen krijgen. 

Toiletten

Er zijn extra toiletten voorzien op de Grote Markt en op het Stationsplein (onder het viaduct). Op beide plaatsen vind je ook een rolstoeltoegankelijk toilet.  

Via de app of website van Hoge Nood vind je een overzicht van alle toiletten in Roeselare. Zo vind je snel het dichtstbijzijnde toegankelijke toilet.  

Watertap

Hydrateren tijdens het shoppen of een watertje naast jouw Rodenbach? Vul gratis jouw drinkfles of Rodenbach-beker aan de watertap. Je vindt de gratis watertap aan het begin van de Manestraat.