Praktische informatie

Praktische informatie voor een zorgeloos bezoek aan de Batjes #VANRSL.

Toiletten

In de Zuidstraat (aan de werfzone van het nieuwe stadhuis) vind je op vrijdag, zaterdag en zondag extra toiletten speciaal voor de Batjes.

Via de website www.hogenood.nu vind je een overzicht van alle toegankelijke toiletten in een stad of gemeente. Zo vind je snel het dichtsbijzijnde toegankelijke toilet. Of gebruik de handige Hoge Nood-app!

Bereikbaarheid

Met de fiets

Speciaal voor de batjes voorzien we extra fietsparkings: naast KOERS en aan het Noordhof bij Plein Publique. Er is ook een vaste fietsenstalling bij ARhus (ondergronds) en eentje aan het station van Roeselare.

Met het openbaar vervoer

Het station van Roeselare ligt op slechts enkele minuten stappen van het stadscentrum.

Met de auto

Verkeersvrije zones

  • Vanaf vrijdag 24 juni om 19 uur tot en met zaterdag 25 juni om 01.30 uur is de omgeving van de Grote Markt verkeersvrij.
  • Vanaf zaterdag 25 juni om 10 uur tot en met zondag 26 juni om 24 uur is de batjeszone verkeersvrij.
  • De Gasstraat, tussen de inrit van de parking van de Cityscoop en de bushaven inclusief kortparkeerzone Stationsplein, blijft op maandag afgesloten van 8 uur tot 24 uur.

Je vindt meer specifieke informatie in deze bewonersbrief.

Parkeren

  • Vanaf dinsdag 21 juni om 14 uur tot en met dinsdag 28 juni om 04 uur zijn de parkings Grote Markt en Polenplein niet beschikbaar.
  • Er geldt op zaterdag 25 juni en zondag 26 juni parkeerverbod in de batjeszone.

Parkeer zorgeloos en goedkoop (het eerste uur is gratis) in de verschillende centrumparkings. Vanaf vrijdag 24 juni tot en met zondag 26 juni kan je er zelfs 4 uur lang parkeren voor slechts € 1:

BijlageGrootte
PDF-pictogram Bewonersbrief batjeszone268.96 KB
Batjeszone

Heb je een vraag?

Contacteer ons